15 poses en tips voor selfies

Een zoektocht naar #selfie op Instagram levert meer dan 122 miljoen foto’s op. Het kan soms moeilijk zijn om een mooie foto van jezelf te maken terwijl je ook de camera vasthoudt. Het leren poseren voor een selfie zal een groter verschil maken voor een foto dan welke camera app dan ook. Daarom zijn hier wat poses en tips voor selfies.

Pose 1: Vergeet je gezicht, en focus op je voeten…

Als ik aan een selfie denk, denk ik meteen aan een foto van iemands gezicht. Maar de waarheid is, een selfie is elke foto van jou, genomen door jou.

Waarom maak je geen foto van je voeten, vooral als je de aandacht wilt vestigen op je nieuwe paar schoenen? Of maak een foto van de nieuwe armband of Fitbit op je pols of je pas gepolijste vingernagels.

Daag jezelf uit om je in je volgende selfie creatief vast te leggen door een vleiende pose aan te nemen en te experimenteren met verschillende manieren om je camera vast te houden. En dan, gewoon vastleggen!

Pose 2: Maak een strakke crop

Een moeilijkheid met selfies is dat de achtergrond meestal druk en afleidend is. Ook kun je vaak zien dat de persoon op de foto de telefoon vasthoudt. Je kunt beide problemen oplossen door tijdens de opname strak op je gezicht bij te snijden.

Een gevorderde tip is dat als je de telefoon dichter bij jezelf houdt, de eigenschappen van je gezicht die dichter bij de lens liggen worden geaccentueerd en de eigenschappen die verder weg zijn worden geminimaliseerd.

Dat betekent dat je neus langer lijkt en je ogen kleiner lijken. Niet wat je zoekt? Ik dacht het niet.

Een eenvoudige manier om dit te verhelpen is om op je telefoon iets in te zoomen (te veel inzoomen vermindert details in de opname) en de camera ver weg van je gezicht te houden. Nu ziet je gezicht er proportioneel uit en je hebt de achtergrond opgeschoond!

Pose 3: De “Rule of thirds” selfie

Fotografen weten alles van de rule of thirds, maar lijken deze snel te vergeten zodra het tijd is voor een selfie. Selfies stellen je niet vrij van het goed componeren van je foto!

De foto rechts is een perfect voorbeeld van hoe het plaatsen van je gezicht in de rechter- of linkerbovenhoek van het kader veel dwingender kan zijn dan wanneer je je gezicht precies in het midden zou plaatsen.

Over het algemeen wil je dat je ooglijn een derde lager ligt dan de bovenkant van het kader, en een beetje naar één kant van het kader. Plaats jezelf niet in het midden van het kader, anders lijkt het op een pasfoto.

Pose 4: Maak een selfie in het water

Drijf op je rug in een zwembad en schiet op je gezicht. Of bereid een bubbelbad voor, ga in het water liggen en neem een foto van je gezicht, omlijst door bubbels. Maar wees voorzichtig, laat je telefoon niet vallen!

Jezelf in het water laten zien kan erg leuk zijn, en het maakt de foto ook unieker dan de typische kijk ik eet een hamburger selfie.

Pose 5: Een selfie met twee handen

Bij het nemen van een selfie heb je over het algemeen twee opties: Houd de camera vast met één hand of twee handen. Terwijl het gebruik van twee handen makkelijker is omdat je de camera met één hand kunt vasthouden en de ontspanknop met de andere hand kunt indrukken, moet je beter oppassen dat je de lens niet afdekt.

Als je beide handen gebruikt en de camera van je lichaam wegtrekt, kunnen jouw armen als een frame fungeren.

Pose 6: Een selfie van de selfie

Een heel leuk idee dat ik nog niet zo vaak heb gezien is om iemand een foto te laten maken van jou die een selfie neemt. Het is een echt vleiende look en is echt interessant.

Als je een selfie stick koopt, vind ik deze selfie stick erg leuk.

10 snelle selfie tips

Tip 1: Experimenteer met hoeken

Kantel je hoofd naar links en dan naar rechts terwijl je jezelf op het scherm van je telefoon bekijkt. Voor de meesten van ons is de ene kant aantrekkelijker dan de andere. Ook het laten zien van je “beste kant” is over het algemeen interessanter dan een rechttoe-rechtaan beeld.

Tip 2: Pas je schouderpartij aan

Als je schouders parallel aan de camera staan, draai ze dan een beetje naar links en dan een beetje naar rechts, en kijk wat er het beste uitziet.

Tip 3: Ga in het licht staan

Poseer in een ruimte met mooie verlichting – binnen bij een raam of buiten. Prachtige verlichting = een meer flatterende selfie.

Hoe weet je of de verlichting er goed uitziet op je gezicht? Houd de telefoon voor je gezicht en draai de camera, zodat je jezelf kunt zien. Kijk naar de verlichting op dat moment. Draai nu 90 graden. Noteer de verlichting. Kijk naar de achtergrond. Draai weer 90 graden. Let op de verlichting en de achtergrond. Blijf draaien tot je terug bent waar je bent begonnen.

De kans is groot dat je een plek hebt gevonden met uitstekende verlichting en een fatsoenlijke achtergrond. Zo niet, ga dan naar een andere ruimte of probeer het opnieuw op een ander tijdstip van de dag.

Wat is het beste moment van de dag om te fotograferen? Idealiter tijdens het magische uur! (Het magische uur is eigenlijk twee uur-een uur na zonsopgang en een uur voor zonsondergang).

Tip 4: Poseer met iets nieuws

Misschien heb je net een nieuwe bril gekregen. Kader de foto om je nieuwe bril te accentueren. Als je onlangs je haar hebt laten knippen en kleuren, laat het dan zien in je selfie. Of als je net een schattige puppy mee naar huis hebt genomen, poseer dan met je nieuwe harige vriend.

Tip 5: Doe iets interessants

Maak een foto van jezelf die deelneemt aan een leuke activiteit: snorkelen in de oceaan, zitten op een jetski, of wandelen in Machu Picchu.

Tip 6: Accessoires

Gooi een hoed op, doe een pruik op of draag een zonnebril.

Tip 7: Druk jezelf uit

Glimlach! Frons. Of maak een gek gezicht. (Maar nee, niet de duckface!)

Tip 8: Neem een Full-Body Shot

Een spiegel over de volle lengte werkt goed voor dit type selfieshot. Nogmaals, draai je lichaam naar links of rechts, wat over het algemeen meer vleiend is dan recht schieten.

Tip 9: Laat de sluiter van je camera los op de gemakkelijke manier.

Het is gebruikelijker om de camera met één hand vast te houden, maar iets lastiger om hem stabiel te houden en een foto te maken. Met de iPhone kunt je snel en eenvoudig een foto maken door op de ontspanknop of een van de volumeknoppen te drukken.

Tip 10: Verleng je nek naar voren

Om een eventuele onderkin in je foto volledig te verwijderen en je kaaklijn te accentueren, moet je je nek naar voren strekken. Dit voelt misschien grappig aan, maar het zal de manier waarop je er op de foto uitziet drastisch verbeteren.

Schiet ook van bovenaf. Hef de camera iets boven je en kijk dan omhoog om de kaaklijn nog verder te accentueren.

Tip 11: Gebruik een goede kwaliteit selfie stick!

Een manier om je selfies echt te laten opvallen is om je te ontdoen van de cheesy ‘uitgestrekte arm’ look. Ik weet dat het vreemd lijkt om een selfie stick te gebruiken in het begin, maar er is een reden waarom je ze overal ziet – ze laten de foto’s er echt goed uitzien!

Er zijn twee basistypes van selfie sticks – bedraad en Bluetooth. Ik geef de voorkeur aan de Bluetooth-variant. Het is heel eenvoudig om verbinding te maken en dan hoef je niet steeds het snoer in en uit de telefoon te steken als je een foto wilt maken. Bluetooth is veel makkelijker.

Voor meer selfie-ideeën, log je in op Instagram, klik je op “Explore” en dan zoek je #selfie of #stopdropandselfie.

Plaats een reactie